nasomatto absinth
Articole

Pelinul, nota din parfumuri celebre

Uleiul din esenta de pelin este un produs fabricat prin distilarea cu abur a frunzelor și a florilor de plante numite Artemisia Absinthium (lat.). Pelinul este o plantă perenă care se dezvoltă în principal în regiunilie centrale și sudice ale Europei, precum: Franța, Bulgaria, Romania, Ungaria, dar și în Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Brazilia.

Pelinul are gustul amar si un miros extrem de puternic. Secole in urma, pelinul a atras si inca atrage atentia in medicina, descoperindu-se mereu multe beneficii ale acestuia. Cu toate acestea nu doar domeniul stiintific si medical au  arata interse pentru pelin ci si domeniul gastronomic sau cel al bauturilor si al parfumurilor. Una dintre cea mai cunoscuta bautura in intreaga lumea este absitul fabricat din frunze de pelin, iar din cauza tujoanei care se afla in compozitia pelinului ofera efecte narcotice si provoaca dependenta. Astfel ca, in anul 1905 absinutul a fost interz in Belgia, ca in cativa ani, tari precum Elvetia, Italia, Germania, Franta si SUA sa interizica de asemenea aceasta bautura. Aperitivul  italian Vermouth, este de asemnea, o bautura pe baza de pelin care surprinde prin mirosul si gustul sau rafinat.

Mirosul, gustul si culoarea speciala nu a putut sa fie scapata din vizorul parfumierilor, astfel ca pelinul devine ingredient de baza in prepararea multor esente puternice si iubite in lumea intreaga. Uleiul de pelin este de culoare verde închis și are o deschidere ascuțită de planta verde. Mirosul devine treptat cald, uscat si lemnos. Acesta durează mult timp și îmbogățește compoziția de parfumuri. Tujoana este ingredientul principal al uleiului aromatic din pelin și este similar cu alte uleiuri aromatice din aceeași familie, cum ar fi salvia dalmațiană.

Esenta uleiului de pelin creeaza armonie impreuna cu stejar, iasomie, portocala, zambile. Ea îmbogățește si armonizeaza compozițiile chypre, precum și compozițiile cu cantități mari de levănțică.

Parfumurile care contin esenta uleiului de pelin : Paco Rabanne Black XS for Him,  Nasomatto Absinth, Burberry Body, Calvin Klein Secret Obsession,  Lolita Lempicka Au Masculin, Ralph Lauren Black Polo, Davidoff Hot Water, Jean Paul Gaultier Le Male, Nina Ricci Club Men,  L’Artisan Fou d’Absinthe, Penhaligon’s Levanthium, Kenzo Homme Night, Amouage Memoir Woman,  Calvin Klein Dark Obsession, L’Erbolario Absinthium, John Varvatos Vintage, Amouage Memoir Men.

One thought on “Pelinul, nota din parfumuri celebre

  1. danhigiu spune:

    Foarte bune pret calitate….super tare

Comments are closed.